´
Niffer's marsvin  > Artikler > Forberedelse til udstilling

Forberedelse til udstilling

Når man udstiller i racedyr, skal marsvinene trimmes og bades før udstillingen. Det vil sige, at alle lange hår over ca. 2 cm skal fjernes! Hertil kan man bruge en pincet eller man kan gnide med en nylonstrømpe eller gummihandske alt efter, hvor øvet man er.

Forberedelserne starter lang tid før selve udstillingsdagen. Selv begynder jeg at trimme så småt en måneds tid før. Måske blot 10 minutter ad gangen for ikke at gøre marsvinet ked af det. Det er ikke alle marsvin, der synes at trimningen er lige sjov.

4-5 dage før udstillingen får marsvinet en gang frontline - bare nogen få pust, der gnides ind i pelsen. Dette skal fjerne evt. utøj og beskytte mod sellnick (marsvineskab). Det skal sidde 48 timer, før man må vaske marsvinet. 2-3 dage før udstillingen er der store badedag. Så bliver marsvinet vasket i lunkent vand med GOOP (affedter), Aromatic shampoo mod hømider og Bronze Lustre for glans. Man kan købe det hos Kendor-Shoppen på udstillingerne. Jeg holder godt fast på marsvinet, så det ikke stikker af og sørger for, at al sæben bliver skyllet ud. Vask ikke hovedet og sørg for, at marsvinet ikke får vand i ører og øjne. Det vil nok ikke forhøje nydelsen....

Kløerne skal også klippes inden udstillingen, idet lange kløer trækker ned. Det er også synd for marsvinet, hvis det skal rende rundt med for lange kløer. Jeg checker også efter for hård hud, som nogen marsvin får under fødderne. Og kigger marsvinets tænder og mund efter. Tænderne skal være rene og ikke for lange og der må ikke være tegn på læbesvamp el. lign. Nogle hanner kan få en fedtplet bagpå - de har nemlig en duftkirtel dér - den kan renses med GOOP, det skal gnides godt ind og sidde en 10 min., inden dyret vaskes. Andre bruger et middel, der hedder swarfega, det kan fås på apoteket. Et pust Frontline igen på selve udstillingsdagen. Kig også efter evt. bylder, der kan sidde under hagen og alle pelsforandringer, der måtte være, idet disse kan være afvisningsgrund. Tjek også ørerne efter.

Jeg bruger følgende redskaber til mine forberedelser:

pincet
blød børste
kam
alcogel el. Herome (til fjernelse af evt. hømider)
vat-rondeller
nylonstrømpe (til fjernelse af løse hår)
gummihandske (do.)
klosaks
lille tandbørste (til fjernelse af evt. skidt mellem marsvinets fortænder)

Følgende skal jeg bruge på selve udstillingsdagen foruden ovenstående:

vandflasker
små madskåle
tørfoder

evt. agurk, gulerødder, peberfrugt, persille m.v. (vandholdig føde)
udstillingsbræt
håndklæder (til evt. afdækning m.v.)
druesukker