´
Niffer's marsvin  > Dagbog 2024 > Dagbog 2012

Dagbog 2012

31.12.2012:

Vi stod op til et nytårskuld... Trines slate tan hun My Fair Lady havde født i nattens løb og der løb 3 små sorte tan unger rundt... far er den sorte tan Rottweiler og vi havde håbet på, at han bar på slate også, men det gør han så sandsynligvis ikke. Det er en pige og 2 drenge med vægte på 107 g, 103 g og 99 g.
Vi var hjemme nytårsaften med lidt gæster og et par minutter i midnat kiggede jeg lige ind til dyrene, der heldigvis var ret upåvirkede af nytårsfyrværkeriet rundt omkring... særlig nogen af vores naboer havde været ret flittige med at skyde af det meste af aftenen.
Jeg opdagede, at min crestede røde hun Elvira var i gang med at føde. Der kom 3 røde unger... drenge selvfølgelig! 2 med crest og 1 satin. vægte på 110 g, 111 g og 99 g.
Godt nytår til alle... familie, venner, bekendte, købere og opdrættere. :o)

30.12.2012:

Jeg vågnede ved 9-tiden her til morgen ved babypiv. Det var Trines kælehun Alberte, der var i gang med at føde... hun fik 3 piger og 1 dreng. 2 af pigerne har hvirvler. Det er vores Anton, der er far til de søde bebser. :o)
Ved middagstid fik jeg besøg af min veninde Lene, der samtidig reserverede Valmues hanunge Lamborghini.

27.12.2012:

Idag har kæledrengene Niffer's Filur og Niffer's Ferrero Rocher fået nyt hjem hos en familie fra Fårvang. :o) Familien har rigtigt sat sig ind i det at holde marsvin, så ungerne skal nok få det godt.

24.12.2012:

Venezia fødte et julekuld idag kl. 11.45 - 2 store drenge. En flot skimmel på 158 g og en gylden på 131 g. Begge med flotte typer, som burde have siddet på et par piger i stedet. ;o)
Det var ikke et planlagt kuld, men Venezia fødte et enebarn for 71 dage siden, hvor jeg ikke havde nået at fjerne Hunter, idet jeg troede, at hun ikke var så langt henne.... men det var hun altså og kunne derfor kvittere med et nyt kuld igen idag.
Der er i øvrigt kommet fotos af Rosemarys, Valmues og Daydreams kuld på hjemmesiden idag og salgssiden er opdateret.
Glædelig jul til alle venner og bekendte. :o)

22.12.2012:

Idag har hanungen Niffer's Bacardi fået nyt hjem hos en familie fra Randers, hvor han får selskab af en anden lille hanunge.

19.12.2012:

Da Trine kom hjem, opdagede hun at Rosemary havde født. Der lå en stor unge i et hjørne, som stadig havde hinde på bagparten og bagbenene. Trine fjernede hinden og varmede ungen op. Den var blevet lidt kølig, men ellers i god form. Snart nussede den nybagte mor sin store unge... en satincrested gylden PE dreng på hele 150 g.

18.12.2012:

Så var der besked fra den tyske opdrætter, at hun har modtaget Kimera og Twilight i god behold og at hun var meget tilfreds med dem. Dejligt! :o)

17.12.2012:

Trines kælehun Valmue var efterhånden blevet meget stor, så vi tjekkede hende konstant. Endelig her til aften ved 21.45-tiden gik hun i gang med at føde. Hun klarede det hele fint selv... jeg kunne bare stå og kigge på. Hele 5 store unger fik hun. Da hun havde haft ro en times tid efter fødslen, rengjorde jeg buret og ungerne blev tjekket og vejet. Det blev til 3 piger og 2 drenge med vægte fra 90-109 g. Fine bebser hvoraf 3 er hvirvler. :o)
Jeg har idag også sendt 2 røde Niffer's Kimera og Niffer's Twilight med Quality Express til Tyskland. Venter besked i morgen på, at de er nået godt frem. :o)

15.12.2012:

Ved middagstid er kælepigerne Niffer's Eliza og Niffer's Bijou blevet afhentet af en familie fra Fyn, der tidligere har købt Niffer's Raine og Niffer's Qvizz Kid.
Sidst på eftermiddagen kørte vi til forsinket fødselsdagsgilde hos Marianne, Highlander. Vi kom jo ikke afsted sidste weekend gr. snestormen. Den crestede røde pige Niffer's Tinette og satinhannen Magnum flyttede samtidig ind hos Marianne. :o)

11.12.2012:

Idag blev de røde marsvineunger Niffer's Xavannah og Niffer's Witaro sendt afsted til Sjælland. Peter fra Rodbedes Opdræt havde skaffet en fragtmand, der kunne tage dyr med under betryggende forhold. :o)  De blev hentet ved 13-tiden og var fremme ved 16-tiden. Dejligt.
Her til aften fik kæledrengene Niffer's Bison og Niffer's Bellini nyt hjem i Viby.

10.12.2012:

Min røde satin Niffer's Daydream fødte 2 piger, lige inden jeg skulle på arbejde. Det blev en rød pige på 89 g og en rød crested pige på 103 g.

06.12.2012:

Sidst på eftermiddagen er kælepigerne Niffer's Zeniah og Niffer's Bellis flyttet hjem til en af veterinærsygeplejerskerne på vores lokale dyreklinik. :o)
Hjemmesiden er desuden blevet opdateret med billeder af de seneste kuld samt vinderne fra Suldrup.

04.12.2012:

Da jeg kom hjem fra arbejde, var Gloria i fuld gang med at føde. Hun fik 2 store flotte piger på 100 g (satincrested beige skimmel) og 130 g (amr. crested chokolade skimmel). Dejligt med nogen piger for engangs skyld! :o)

01.12.2012:

Jeg var gået i seng, da jeg hørte lyde fra Udaras bur. Hun var højdrægtig og vejede næsten 1700 g, så jeg har været meget obs på hende. Men hun sagde ikke selv en lyd, det var en baby der tog sit første åndedrag... en meget speciel lyd, når mor bider hul på hinden og baby trækker vejret for første gang. Det var det, jeg havde hørt og Udara sad allerede med 2 store bebser hos sig. Der kom i alt 5 bebser og Udara havde styr på det hele. Et senere tjek viste, at hun havde fået hele 5 drenge!!  Utroligt smukke ganske vist... men kan der da ikke snart komme nogen piger også... nu siger statistikken over de seneste kuld 17 piger mod 33 drenge!
Nå, men de 4 af ungerne er satin... en satincrested gylden argente på 94 g, en crested gyldenargente på 120 g, en satincrested skiffergrå på 114 g, en skiffer tan satin på 81 g og en skiffer/gylden satin på 71 g.
Da mor Udara sad roligt med ungerne om sig, vendte jeg tilbage til min seng.
Næste dag stod den på burrens og senere blev hanungerne Niffer's Showlight og Niffer's Xirius solgt til en familie fra Århus og om aftenen blev hanungerne Niffer's Zaggarah og Niffer's Zazoo solgt til en familie fra Skanderborg.

25.11.2012:

Dagen er gået med at gøre bure rene samt vi havde en familie fra Århus på besøg, der reserverede hanungerne Showlight og Xirius. Xirius skal lige være stor nok, før ungerne kan flytte hjemmefra.
Stakkels Laredo får hakkemad og hans øverste fortænder er nu faldet helt ud! :o(

24.11.2012:

Idag har vi været til udstilling i Suldrup. Det var en dobbeltudstilling og vi havde 10 dyr med. Den svenske dommer var ualmindelig fedtet med certerne. Hos hende var der kun cert + BIR til Trines sorte tanhun Yalazah samt til silverargenten Jashim og slate tannen Golden Eye i Rare Variety (BIRJ). Jashim blev BIS1. Selv min bedste røde skimmel DKCH Nordv-12 Niffer's Olymphia, der har hele 6 BIS placeringer fik ikke så meget som et cert... dommeren kendte vist i det hele taget ikke ret meget til de tegnede racer. :o/ Derudover tabte hun min crestede røde han Niffer's Laredo på gulvet, så han brækkede sine øverste fortænder. Det har jeg aldrig nogensinde før oplevet hos en dommer, så jeg var rigtig gal og ked af det. Hun sagde ikke engang undskyld eller spurgte til Laredo. Det stakkels dyr var helt hævet i munden.  :o( Tak til Marianne Saager for at hjælpe med stressdråber til ham.
Så gik det meget bedre hos de andre dommere på den ekstra udstilling. Hele 8 certer mod 3 certer ved svenskeren. I flerfarvet var der cert både til Yalazah og til min dejlige Olymphia af dommer Jytte Kruse Iversen. Bedømmelsen på Olymphia lød stik modsat den første bedømmelse.... Yalazah og Olymphia blev henholdsvis BIR og BIR-R i Flerfarvet og Yalazah blev senere BIS1 hos Jytte. :o) Der var også cert til min røde crestede hun Elvira, der blev bedømt af Dorte Hansen og Elvira er nu dansk champion. :o) I Rare Variety var der igen cert + BIR-R til Jashim og cert samt BIRJ-R til Golden Eye fra Dorte, men så sandelig også cert til vores lilla otter Niffer's Ivannhoe, der allerede er juniorchampion og den sorte otter Niffer's Ieronimo samt den crestede slate tanhun Ladyhawke. Ladyhawke blev endda BIR og BIS1 over Jashim denne gang. Hun er også blevet så stor og flot.
Ieronimo og Golden Eye er nu begge junior champions. :o)
Kæledrengen Niffer's Uno Magic har idag fået nyt hjem hos Else fra Hadsund. Han blev overdraget på udstillingen. :o)
Bortset fra episoden med Laredo blev det alligevel en god udstilling. Vi kom hjem i rimelig tid og havde 5 solid'er med hjem fra Sifus til Signe fra Kappels opdræt.

23.11.2012
:

Idag har de røde drenge Niffer's Redford og Niffer's Red Rozzo fået nyt hjem hos en familie fra Skødstrup.

22.11.2012:

Idag har de to hununger Niffer's Sunshine og Niffer's Xafari fået nyt hjem hos en dame i Malling. De skal nok få det godt. :o)

21.11.2012:

HUSK at se "Damen og dyret" i aften kl. 21.25 på DR HD. Det handler om marsvin og er bl.a. optaget på DMF's udstilling i Sig i oktober. :o)

Fik du det ikke set, kan du se det her: http://www.dr.dk/mama/tv/damen-og-dyret#/62126

18.11.2012:

Så er der fotos af de seneste unger under Fødte kuld - de kunne have været bedre, men lyset var ikke så godt og selve kuldbillederne må jeg tage om, da de var blevet meget uskarpe.
Idag har følgende dyr fået nye hjem:
Niffer's Sindarin og Niffer's Ulrik er flyttet hjem til en familie fra Århus. De røde piger Niffer's Red Rose og Niffer's Tilde er flyttet til København. Jeg afleverede dem til køberen Jesper, der var med lyntoget og vi mødtes som tidligere på Skanderborg station i eftermiddags. :o)
Endelig er det gyldne avlspar DKCH Niffer's Sirikit og Niffer's Quite Easy flyttet til Randers hos en ny opdrætter. :o)
Salgssiden er opdateret og der er nye dejlige unger til salg.

15.11.2012:

Mithrill har født en enkelt stor gylden hanunge på 150 g i nattens løb.

14.11.2012:

Vi stod igen op til et nyt kuld... Andante havde født engang tidligt i morges og kunne præsentere os for 4 store drenge. Vi har godt nok fået mange drenge på det sidste! Har lige tjekket efter og på 14 kuld, har vi fået 17 hunner og hele 28 drenge! :-O  Men Andante havde i al fald klaret det fint og drengene har vægte på 87, 104, 107 og 109 g. De er skiffergrå/gylden og hvid i forskellige varianter... 2 ridgeback, 1 hvirvel og 1 glat. Hidalgo er far'en.

12.11.2012:

Idag har den gyldne hun Qvintessa født 2 store fine satinskimmelpiger på 132 og 139 g. Den mindste har blis.  Far til kuldet er Hunter.

11.11.2012:

Så er der opdateret med nye fotos af de seneste kuld samt vinderdyrene fra Krogsbølle. :o)

10.11.2012:

Idag har satinskimlen Niffer's Party Prince fået nyt hjem hos Louise fra Brovst. Vi kommer sikkert til at se ham på nogen udstillinger fremover. :o)

09.11.2012:

Da vi kom hjem ved 19.30-tiden, opdagede jeg en stor våd unge bag ved min gyldne hun Lady Godiva. Hun havde fjernet hinden omkring hovedet på ungen, men ellers foretog hun sig ikke andet end at bide i noget hø.
Jeg prøvede at sætte ungen foran hovedet på Lady, men hun blev bange, så vi tog ungen ud for at rense den. En stor fin skimmeldreng.
Lidt efter fik Lady veer igen og der kom en gylden unge, som hun igen kun  fjernede hinden omkring hovedet på, men ellers lod ligge. Denne unge måtte vi også rense for hinder. Da vi lagde de 2 unger ned til Lady, for hun væk, så det blev til at hun fik lidt fred til at komme af med moderkagerne og æde dem. Bagefter tog jeg Lady ind på et håndklæde på skødet og lagde ungerne ind til hende. I starten ville hun absolut ikke vide af dem, men efter et kvarters tid blev hun alligevel ldit interesseret og begyndte forsigtigt at slikke dem og snart blev hun meget ivrig. Da Lady således var blevet fortrolig med og glad for sine nyfødte, kom hun ned i buret igen og nu var der ingen vrøvl mere. Ungerne var hendes. :o)  Et par store drenge på 136 og 107 g.
Der er rigtig babyboom for tiden, men jeg havde faktisk opgivet Lady Godiva for et par måneder siden og sat hende ind i en pensionistgruppe. Hun havde gået over 4 måneder med Felix, uden at der var sket en pind... men det var der åbenbart alligevel, lige inden at jeg havde fjernet hende fra hannen, for pludselig begyndte maven at vokse. :o)

08.11.2012:

Vi stod op til et nyt bebsekuld... Djamilla havde født først på morgenen og kunne nu præsentere os for hele 5 fine unger. Anton er faren.
Det blev til 2 piger og 3 drenge... en pige og 1 dreng er teddy og 1 dreng er hvirvlet. De sidste 2 er glathårede. Vægte fra 77 - 100 g.  Flot klaret af Djamilla, der jo er førstegangsfødende. :o)
Om aftenen da jeg var på vej i seng, opdagede jeg at min sorte hun Julles Blackberry var i gang med at føde. Der var kommet en enkelt unge, som hun ivrigt slikkede og snart var der en ny på vej. De næste unger kom hurtigt, så jeg hjalp Blackberry med at rense dem. Det blev til 2 røde drenge på 111 og 112 g, en rød skimmelpige på 94 g og en sort skimmeldreng på 117 g. Blackberry har en sort far og en rød mor, så jeg var meget spændt på denne kombination og udfaldet er meget fint. Især den ene dreng har foruden en god mørkrød farve, et flot bredt hovede og god profil... ligeledes er den sorte skimmel meget veltypet, han er jo også rødbærer. :o) Min røde skimmel Brisingr er far til kuldet. :o) Jeg beholder nok et par af disse unger til at få lidt mere type og krop på de røde. Det er i al fald dejligt, at der allerede i anden generation kommer en superfin rød hanunge. Og jeg er også lidt vild med den sorte skimmelhan, der faktisk er rigtig fint skimlet foruden at han har et flot hovede. :o)

07.11.2012:

Da vi kom hjem fra rideskolen ved 19.30-tiden, opdagede jeg at min røde satinhun Quartzica var ved at føde. Hun var i gang med at slikke den første unge og der kom 3 mere. Hun klarede det hele fint selv. Det er hendes første kuld og min dejlige skimmel Brisingr er far. Et senere tjek viste, at hun havde fået en rød pige på 94 g, en rød dreng på 100 g og 2 satinskimler... dreng og pige på henholdsvis 96 og 113 g. Især drengen er flot tegnet. :o)

05.11.2012:

Vores gamle røde han Randor lå død her til morgen. :o( Han var også blevet mindre på det sidste, men var ellers frisk og spiste godt. Han blev 5½ år.

4.11.2012:

Idag er kælepigerne Niffer's Rita og Niffer's Ronja solgt til en sød familie fra Aarhus og lille Oscar er flyttet til Ribe som selskab for Niffer's Oregano, nu kaldet Valde.
Det går fint med alle bebserne... også bebserne med plejemødre klarer det forrygende. Men de æder også godt af KMR blandingen.... jeg har brugt flere dåser efterhånden. :-O

03.11.2012:

Idag har Trine og jeg været til udstilling i Krogsbølle på Fyn. Vi havde 7 dyr med... Ieronimo måtte desværre blive hjemme, da sidemanden var kravlet ind til ham og havde bidt ham bagpå og på ryggen. Heldigvis ikke alvorligt, så han kan sikkert komme med til Suldrup, når pelsen er vokset ud igen.
Jeg fik cert og BIR på min røde skimmel Olymphia, men desværre intet på de 2 røde piger Elvira og Venezza. Trine fik cert på den lilla otter Ivannhoe, der også blev BIR-J og der var endvidere cert til slate tan hunnen Ladyhawke, der blev BIR-R i Rare Variety efter vores Jashim, der fik endnu et cert og blev BIR. :o)
I BIS finalerne var Trines Ivannhoe op mod en lunkarya i BIS junior, som han måtte se sig slået af, men han har 3 juniorcerter nu og er dermed junior champion, når papirarbejdet er på plads. :o)
Jashim løb med endnu en BIS1 i Rare Variety og fik yderligere de 2 BIS1 rosetter, som han havde tilgode fra Sig, hvor nogen var kørt med rosetterne, inden de skulle uddeles.
Så var det tid til den store BIS finale hos racedyrene... jeg havde ikke regnet med noget, da konkurrencen var hård. Så jeg blev meget glad og overrasket, da Kenneth sagde, at BIS2 gik til et dyr i en race, der er meget svær at lave.... en suveræn skimmel Niffer's Olymphia... nu har Olymphia sørme opnået hele 6 BIS placeringer på de 6 udstillinger, hun har været vist som voksen. :o) Og hun er da kun 8 måneder. :o)

31.10.2012:

Jeg var lige på vej ud af døren, da jeg opdagede at Trines hvirvelhun Barbie sad med veer. Så måtte jeg jo lige blive, mens fødslen stod på. Barbie klarede det hele selv til UG og hun fik 3 dejlige bebser. 2 drenge og 1 pige. Pigen og den ene dreng er hvirvel og de er i farverne skiffer/gylden og den ene også med lidt hvidt. :o)
Vi har fået kæledyrshannen Niffer's Toulouse kastreret idag og det er gået fint. Han er frisk igen og spiser, som han skal. :o) Om en 3 uger kan han introduceres til en dameflok, men indtil da går han med Gabys 2 røde hanunger, som han enes fint med. Jeg fik også tjekket hanungen Oscars tænder hos dyrlægen og der var heldigvis ikke noget i vejen, siden jeg fik dem klippet, så de kunne slides normalt igen. Pyha!

28.10.2012:

Da vi kom hjem ved 17-tiden, opdagede jeg at Kandis sad og rensede en nyfødt unge inde i huset. Jeg havde ikke regnet med, at hun var lige oppe over, for hun havde ikke taget så meget på, men der kom også kun den ene unge... en slate tan dreng på hele 143 g. :o)

27.10.2012:

Det lykkedes mig at få taget billeder igår af de seneste kuld, selvom de ikke alle blev lige gode... ungerne var store og livlige, så det var svært at få dem til at sidde stille. ;o) jeg har nu også fået taget billeder af vinderne fra sidste udstilling samt af nogen ungdyr samt lidt rundt omkring. :o)

21.10.2012:

Disse dejlige piger er kommet hjem igen... den røde Nellie på 2 år og satinen Rihanna på 1½ år. Ejeren var desværre blevet arbejdsløs og tvunget til at flytte i noget mindre og kunne derfor ikke have dem mere, hvor hun skulle bo.  De kan sælges samlet, hvis jeg kan finde dem et rigtig godt kælehjem. De må ikke bruges til avl. Det er et par meget søde og kønne piger, der har haft det rigtigt godt.
Vi har også fået kælehanungen Niffer's Oscar tilbage idag. Ejeren mente, at der var noget galt med hans tænder. Da jeg kiggede, var den ene tand så lang, at han ikke kunne spise ordentligt...  man kunne få den mistanke, at han har været tabt, for der var absolut intet i vejen med tænderne, da jeg solgte ham for 1 måned siden.  :o( Jeg fik klippet fortænderne på Oscar, så han kunne spise igen og så vil jeg lige se, hvordan de vokser ud igen og få ham tjekket ordentligt hos dyrlægen, når jeg alligevel skal have Toulouse kastreret i næste uge.

Niffer's Nellie:

Niffer's Rihanna:

20.10.2012:

Min røde hun Juanita fødte sit kuld ved 1-tiden om natten. Hun var blevet kæmpestor, så jeg hjalp hende med at pakke de første unger ud, da hun dårligt kunne nå ned til dem. Hun fik 5 unger i alt... 2 drenge på 91 og 78 g. Den største med lidt hvid crest. Dernæst 3 piger, hvor den ene har crest. Den crestede vejer 80 g og de andre henholdsvis 73 og 112 g.
Jeg har haft supertravlt og vejret har heller ikke været for godt, så jeg har slet ikke fået taget nogen billeder endnu af de sidste 5 kuld! Uha, de unger bliver da ikke til at styre på en tønde land!
Stakkels Juanita, der var helt frisk i nat efter fødslen, blev pludselig sløj og da jeg kom hjem fra indkøb, lå hun død med sine 5 unger omkring sig. :o(  Da  jeg rensede buret, opdagede jeg en masse gennemblødte blodige spåner, så hun må have fået en indre blødning. Sikken ulykke!  Nu står jeg med yderligere 5 moderløse unger...  hvorfor har uheld det dog med at komme i stimer! :o(  Ungerne blev anbragt med henholdsvis 2 til Miranda, der har sine egne 4 unger gående og de sidste 3 hos Rianna, der har sine egne 2 unger plus 2 af Beyonces... hun har heldigvis rigtig meget mælk, men jeg må give alle ungerne hos de stakkels overbelastede mødre ekstra tilskud af KMR på havregryn flere gange dagligt foruden KMR i en engangssprøjte til de nyfødte.

18.10.2012:

Niffer's Kalyani er flyttet til Århus her i eftermiddag. Hun skal være selskab for en anden hun fra os, Niffer's Oleana, da hendes makker på 6 år desværre var død.
Her til aften da jeg kom hjem fra mine forældre, opdagede jeg at min røde hun Miranda sad med 4 dejlige nyfødte bebser. Det var 2 crestede røde drenge begge på 105 g, en crested rød pige på hele 128 g og en rød pige på 90 g.

17.10.2012:

Det går godt med alle de nye små unger... fotos er forhåbentligt snart på vej om vejret vil. :o)

14.10.2012:

Vi var til en rigtig hyggelig udstilling i Sig ved Varde igår. Der var TV på hele dagen, at der kommer en udsendelse om marsvin og udstilling om 4-5 uger onsdag aften kl. 20.30 i DR HD. :o)
Det gik også rigtigt fint... det var jo en dobbeltudstilling, så min røde skimmel fik 2 certer og blev henholdsvis BIS4 hos den ene engelske dommer Julie Gallagher og BIS3 hos Ian Reynolds. :o)
Min røde hun Chanaya og min røde crestede hun blev begge champs. Og så var der cert til min røde juniorhun Henna, der blev BIR-J og kom i BIS junior finalen.
Det gik også fint for Trines juniordyr - hendes slate tan Golden Eye fik et enkelt cert, hendes lilla otter Ivanhoe fik 2 certer og blev BIR-J hos Ian Reynolds og var i BIS finalen i Rare Variety. Trines sorte otter Ieronimo fik også 2 juniorcerter og blev BIR-J hos Julie Gallagher og var også i BIS juniorfinalen.
Endelig fik Trines store silverargentehan Jashim 2 cert i Pet og er nu også Pet champion. Jashim blev endvidere BIS1 i Rare Variety hos Ian og fik yderligere 2 certer i RV. :o)
Udstillingen trak lidt ud... sikkert grundet at der var TV på, så vi kom lidt sent hjem og opdagede, at Rianna havde født, mens vi var væk. Der lå 2 store sunde trefarvede drenge hos hende. :o)
Her i formiddag tager jeg imod feriedyr kl. 11 - vækker Trine lidt i 12... hun er meget træt, da vi kom sent hjem. :o)
Vi skal til Herning og se "Walking with Dinosaurs", så vi fodrer lige dyrene, inden vi tager afsted. Pludselig opdager jeg en unge inde hos min gyldne hun Venezia...  en stor skimmeldreng på 148 g! Jeg havde slet ikke regnet med, at det var lige oppe over med Venezia... hun var ikke særligt stor og da jeg rensede bure inden udstillingen, mærkede jeg ikke de store bevægelser i hendes mave og hun var heller ikke åben. Så surprice - surprice...  men fin og rund er han. Han skulle bare have været en pige. :o)
Bagefter showet i Herning kører jeg til Horsens for at aflevere en rød han Niffer's Quick Time, der skal med Mira til Sjælland og videre til Peter med Rødbedes Opdræt. Puha, det var megen kørsel på 2 dage. Godt at jeg har fri nogen dage endnu!

13.10.2012:

Beyonce lå desværre død her til morgen, så jeg kommer de sidste to unger ind til Opalia også. De er flinke til at die, så Opalia må holde for, indtil de næste hunner føder. Hun accepterer dem også med det samme og de får en stor skål havregryn ind i buret overhældt med KMR vælling, så de selv kan tage lidt for sig. Det var trods alt godt, at vi kom til dyrlægen i god tid, så vi fik reddet ungerne... men synd for Beyonce. :o(
Da der er sørget godt for alle dyrene, kører vi til udstilling i Sig ved Varde.

12.10.2012:

Jeg var forbi dyrlægen igen med Beyonce, der troligt passede ungerne, men stadig ikke ville spise af sig selv. Beyonce fik vitaminindsprøjtning, baytril, smertestillende og ekstra væske med glucose.
Jeg satte 2 af bebserne ind til Opalia, der jo også har små bebser, så Beyonce kunne skulle tage sig af 2 i hendes tilstand. Jeg ville ikke fjerne alle, da det jo kunne få hende til at miste humøret helt.
Vi skal til udstilling i Sig i morgen, så al den palaver er gået lidt ud over forberedelserne og jeg har ikke nået at trimme alle dyr, men det må vi så gøre på udstillingen. Vi har i al fald fået vasket alle dyr og pakket, så vi kan komme i seng i ordentlig tid.

11.10.2012:

Jeg har været lidt urolig for min røde hun Beyonce, der jo er højdrægtig. Hun har været lidt sløj og har fået ekstra kalk, c-vitamin og druesukker, der har fået hende i gang med at spise igen, men her til morgen ville hun ikke tage føde til sig, så jeg afleverede hende hos dyrlægen med henblik på at sætte fødslen i gang. Hun var helt åben og jeg har ventet bebserne de sidste 2 dage.
Dyrlægen kontaktede mig ved 10-tiden, at Beyonce havde født 3 friske unger og en meget slap. Det lykkedes dem heldigvis at få gang i den slappe også. Beyonce var meget træt og havde kun orket at gøre den første unge i stand, så hun havde fået diverse behandling for at få hende i gang igen. Jeg hente Beyonce og ungerne om eftermiddagen efter arbejde. Ungerne var nu alle kvikke og ville gerne die. Beyonce ville desværre stadig ikke spise, så jeg måtte made hende med Critical Care. Ungerne blev tjekket og det var 1 crested rød dreng, 1 crested rød pige og 2 ensfarvede røde piger.

08.10.2012:

Så er der billeder af Opalias kuld. :o)  Niffer's Alberte er flyttet hjem igen og går nu sammen med Anton.

07.10.2012:

Jeg vågnede i nat ved højlydt pipperi fra mutterummet. Jeg stod op for at se, hvem der sådan ødelagde min nattesøvn. Det var Highlight og så opdagede jeg, at Opalia var ved at føde. Hun havde lige født en unge, som jeg hjalp med at fjerne hinden på. Hun virkede træt og havde allerede renset 3 unger. Der kom 4 unger i alt og de er igen alle gyldne... jeg havde ellers ladet Opalia få et sidste kuld for at få nogen skimler... sidste gang fik hun også kun 4 gyldne. Underligt! Det blev 3 drenge og 1 pige. De 2 drenge og pigen er satin. Ellers rigtig fine. :o)

03.10.2012:

Idag er brødrene Niffer's Quinton og Niffer's Qumahl solgt til en sød familie fra Gjern. :o)

02.10.2012:

Solidagoutien Barmaid er flyttet ind til min veninde Althea fra Århus, hvor hun skal gå sammen med en sød kastrat. Vi tør ikke avle på Barmaid igen efter hendes uheldige fødsel, hvor hun fødte uden at pakke ungerne ud og var skidt tilpas efter fødslen. Hun er heldigvis blevet helt frisk igen og vi er sikre på, at hun får det godt hos Althea.

30.09.2012:

Idag har vi haft besøg af både Cassandra og Marianne fra Highlanders Opdræt samt Dorte og Kenneth, der kom med foder til mutterne. Dorte skulle også have slate tan drengen Niffer's Nacho med hjem. :o)

29.09.2012:

Idag er kælehunnen Niffer's Quiannah flyttet hjem til Rie fra Låsby, der har flere dyr fra os i forvejen. :o)

28.09.2012:

Idag er Niffer's Jeremiah og Niffer's Ballerina flyttet hjem til Little Diamonds Opdræt. De skal begge udstilles i Sig i oktober. :o)

23.09.2012:

Min røde hun Gaby fødte nemt og uden problemer hele 5 bebser ved middagstid. Hun klarede det hele selv og jeg kunne bare stå og kigge på. Jeg opdagede, at fødslen var i gang, da Gaby var ved at ordne unge nr. 1. Det blev 3 piger og 2 drenge... 2 røde skimler med blis, en rød pige, en rød dreng og en mørk satinskimmel dreng. Vægte fra 63 - 91 g. Brisingr er far til kuldet.

22.09.2012:

Idag er kæledrengene Niffer's Percival og Niffer's Oscar flyttet hjem til en familie fra Skødstrup. :o)

18.09.2012:

Kælepigerne Niffer's July Girl og Niffer's Orkidé er flyttet hjem til en familie fra Århus og hanungerne Niffer's Limelight og Niffer's Olliver er flyttet hjem til en familie fra Horsens i eftermiddag. :o)
Barmaid von Krøis havde født sit kuld i morges, da vi stod op. Desværre havde hun ikke sanset at pakke ungerne ud, så 3 store fine unger lå døde. :o(

17.09.2012:

Vores gamle gyldne hun Llyn Dinas Santana er sovet stille ind i Trines arme. Hun blev hele 7½ år og var frisk til det sidste.

16.09.2012:

Vi har været til Nordiske Mesterskaber i Slangerup her i weekenden. Trine fik cert på hendes børnedyr Sneleoparden og hun var i BIS, dog uden placering.
Jeg fik cert på min røde crestede hun Lafayette og min røde skimmel Olymphia, der begge blev BIR i deres grupper og får en nordisk vinder titel.
Olymphia blev endvidere BIG2 i Flerfarvet og kom i BIS finalen, hvor hun fik en flot BIS6. Så det var jeg meget tilfreds med... den engelske dommer Pete Holdaway sagde, at hun var den flotteste skimmel, han nogensinde havde set, så det er jo fantastisk! :o)  Nå ja, Olymphia er hermed også champ.
Den engelske kvindelige dommer var til gengæld meget fedtet med certer, så der blev slet ingenting til Trines flotte slate tans. Trine var meget skuffet, men blev glad igen, da der pludselig sad en flot favoritroset på My Fair Ladys bur fra von Nahmesens opdræt. Tusind tak, Helle! :o)
Vi havde også tilmeldt Trines 2 solide silverargenter Jashim og Bahama i Sjælden variant. Desværre kom de i klassen ustandardiseret i DMK, da man åbenbart ikke har en standard for solid argente... kun silverargente og solid agouti, så jeg måtte selv fremsende en standard. Den 3. engelske dommer David Collier, der selv har avlet argenter i 20 år var meget begejstret for dyrene og ville gerne have haft Jashim med hjem til sit opdræt. Han var ked af, at han ikke måtte give cert, for det havde de begge fortjent, sagde han og det blev skrevet på bnedømmelserne. Men man bruger åbenbart ikke at give cert til ustandardiseret...  Jashim blev dagens bedste ustandardiserede.
Satinklubben havde også en hængeparti fra 2011, så jeg fik tildelt rosetten som Årets Satinopdrætter i 2011 samt min røde satin DKCH Niffer's Rioya blev årets satin i 2011.
Jeg har solgt 4 gyldne til Breums Opdræt på Fyn. De blev afleveret i Odense tidligt lørdag morgen på vej til Slangerup. Held og lykke med dyrene, Stina. :o)
Vores gode veninde Lene har passet alle vores marsvin, mens vi var væk og alle var mætte og veltilpasse, da vi kom hjem. Tak for hjælpen, Lene. :o)  Og til mormor for at passe Evita, vores lille hund. ;o)

11.09.2012:

Kælehannen Niffer's Happy New Year er flyttet hjem til min veninde Marianne med Highlanders Opdræt. Vi har byttet lige over og den røde crestede hanunge Highlanders Antares er flyttet hjem til os. :o)
Vi har også fået 2 skinnyhanner tilbage:  Niffer's Sully og Marci. Ejerne havde fået små børn og havde ikke rigtigt tid til dyrene mere. Skinnydrengene er godt 1½ år og i fin form.

08.09.2012:

Idag er de gyldne skimmelpiger Niffer's Mindy og Niffer's Minetta flyttet hjem til en familie fra Silkeborg. De skal nok få det godt i deres nye hjem. :o)

06.09.2012:

Jeg har hørt fra den ungarnske opdrætter, at dyrene er nået frem i god behold og at de er meget begejstrede. Dejligt! :o)

04.09.2012:

Idag har jeg sendt Niffer's Slow Fox og Niffer's Lihannah afsted med Quality Express sammen med en foxhun fra Highlanders Opdræt. De skal videre til en ungarnsk opdrætter. Det er første gang, at vi sælger til Ungarn. :o)

31.08.2012:

Idag er skimmelpigen Niffer's Kishay flyttet hjem til en familie fra Silkeborg, der har 2 marsvinepiger i forvejen. :o)

28.08.2012:

idag er Niffer's Jacoby solgt til en dame fra Vejle. Han får selskab af en anden lille hanunge. :o)

27.08.2012:

Så er vi heldigvis online igen... TDC har fikset kabelbruddet over middag idag. Jeg har også fået sendt 6 røde dyr afsted til Tyskland idag med Quality Express.
Jeg afventer besked i morgen, når de er nået frem til opdrætteren. De skulle have været afsted sidste mandag, men transporten blev udskudt grundet varmen.

26.08.2012:

Idag har Trines hvirvelpige Hannah Montana født 4 dejlige bebser - 2 piger og 2 drenge i flotte farver. Hun klarede det hele flot selv. :o)
Vi har haft hyggeligt besøg her i eftermiddag af nogen mutteveninder. Marianne havde taget sin bærbare pc og mobilt bredbånd med, for vi har intet internet i øjeblikket og telefonlinje samt tv er også død. TDC kommer først i morgen, så vi har været uden forbindelse til omverdenen siden torsdag. :o(
Men nu kunne vi da lige få opdateret lidt. :o)
Hannerne Niffer's Ieronimo og Niffer's Diamond er flyttet hjem til Highlanders Opdræt. :o)
Silveragenterne Niffer's Lucky Light samt Niffer's Leomann er flyttet hen til en familie fra Låsby.

24.08.2012:

Så er der fotos af Glorias kuld samt af vinderdyrene fra udstillingen på Fyn.

22.08.2012:

Vi har fået skimmelbrødrene Niffer's Domino og Niffer's Diamond på et par år tilbage fra en familie fra Silkeborg, der havde fået tvillinger og ikke havde tid mere til dyrene. Diamond er rød satinskimmel og Domino er rød skimmel. De er oldebørn til vores kære gamle Jappe, som vi desværre ikke har mere. Men Domino ligner ham i den grad til forveksling og har også samme stemme og udtryk, så det er næsten som at have fået Jappe tilbage. :o)  Han bliver her og vil blive brugt i avl fremover. Hans bror Diamond flytter formentlig hen til en anden opdrætter. :o) Det er store og flotte dyr, så de har haft det godt.

21.08.2012:

Trines kælehun Gloria havde født her til morgen, da vi stod op. En slate-gylden skimmeldreng på 118 g.

20.08.2012:

Vi har været til super hyggelig dobbeltudstilling i weekenden i Ubberud-hallen på Fyn nær Odense. Det var team Trunterne, der stod for udstillingen.
Trine kunne desværre ikke være med lørdag, så der udstillede jeg hendes dyr for hende.
Vi fik flg. resultater:  Sneleoparden og Jashim fik begge cert i Pet og Jashim blev endda BIS2. :o) Dommer Herbert Jannsen fra Tyskland dømte Juvenile og pet lørdag og Jytte Kruse Iversen dømte Racedyr. Dog dømte Lis Krøis ensfarvet.
I racedyr fik jeg cert på min røde hun Niffer's Chanaya, der også blev BIR-R.
Endvidere fik min røde satin Tiziano cert og han er dermed champ, når papirarbejdet er på plads. Tiziano blev BIR-R og var også i BIS-finalen.
Der blev ikke cert til de crestede denne gang, men til gengæld fik min røde skimmel Niffer's Olymphia cert, blev BIR og senere skulle det vise sig endda BIS1!!! :o)  Det er første gang, at jeg får en BIS1 på et af mine dyr og så endda en rød skimmel. jeg er meget glad og stolt... det kom fuldstændig bag på mig, for der stod så mange store flotte dyr i BIS-finalen. Trine har jo prøvet det flere gange med hendes dyr, men jeg havde aldrig fået højere end en BIS2, så det var helt vildt!
I sjælden variant var der cert til vores store silverargente Jashim og han blev endvidere BIR-R og var i BIS-finalen. Endelig blev der også cert til vores slate tan hun 4-Ever Ordinary Thing, der dermed også er champ. :o)
Lørdag aften kørte jeg hjem for at fodre dyr og hente Trine hos hendes far, så hun kunne være med søndag.
Søndag var det Lis Krøis, der dømte Juvenile og pet og Herbert dømte racedyr.
I Pet blev der kun cert til Jashim denne gang.
I racedyr fik Chanaya igen cert og blev endda BIR og var i BIS finalen. Der blev igen cert til Tiziano og denne gang blev han også BIR og var igen i BIS-finalen. Der var også cert idag til min røde crestede Lafayette, der fik en superfin kritik. Hun blev også BIR og var i BIS finalen. Endelig fik Olymphia sit 2. voksencert og blev BIR og idag fik hun så en BIS3, så det var flot klaret af min lille røde skimmelpige, der jo kun er 6 mdr. :o)
I sjælden variant fik vores dejlige juniorhun Niffer's Bahama cert idag og blev BIS Junior 1. Hun er crested silverargente og datter af Jashim. :o) Jashim fik også cert og ligeledes Ordinary Thing. Så vi kan kun være meget tilfredse med vores resultater. Der var også en god stemning på udstillingen og Henriette, Hosea havde lavet nogen fine konkurrencer for børnene. Trine og Jashim vandt 3 guldmedaljer i Marsvine Olympiade. Det var meget sjovt og originalt fundet på.
Den tyske dommer Herbert havde et par andre tyske opdrættere (den ene var dommerlærling) med på turen og jeg tror, at alle hyggede sig vældigt. tyskerne udstillede selv lørdag, hvor Jytte dømte racedyrene. Herbert fik min gyldne hun DKCH Niffer's Petunia med hjem og jeg har hørt fra dem idag, at de er kommet godt hjem med dyrene på trods af varmen, der var slem igår. Heldigvis ikke i selve udstillingshallen, hvor der var dejligt tempereret. Tak for en hyggelig weekend. :o)

15.08.2012:

Så er der fotos af Geraldines kuld. :o)

14.08.2012:

Trines abyhun Geraldine var meget urolig, da jeg gik i seng, så jeg lagde mig ikke til at sove, da jeg var sikker på, at der snart ville komme bebser... ganske rigtigt kl. 23.41 fik hun veer og under kraftige hyl fødte hun den første unge. Den kom med rumpen først, så jeg hjalp med at fjerne hinden og derefter slikkede Geraldine ham ivrigt ren. De næste unger kom normalt med hovedet først og det klarede Geraldine fint. Der kom 3 bebser... 1 pige på 83 g og 2 drenge på 65 og 101 g. Den lille dreng er meget frisk trods den ringe størrelse. De er alle hvirvler.

10.08.2012:

Idag kom den tyske dommer Herbert Janssen forbi igen efter endt ferie og han tog 6 røde dyr med hjem til et par hollandske opdrættere, der skal hente dem hos ham i morgen (4 stk. fra mig og 2 fra henholdsvis Julles og Highlanders Opdræt) og så købte han selv en crested lilla tan han Niffer's Saggarah og 2 gyldne dyr. Han skal have en gylden hun mere med hjem, men bilen var helt proppet, så den må han få i forbindelse med udstillingen i Ubberud på Fyn, hvor han skal dømme i weekenden d. 18.-19.8.
Det gav lidt luft i burene, så jeg fik taget et par drægtige hunner fra han og sat nogen tremmebure i skuret. :o)
Det går stadig fint med vores lille plejebarn... ungen har taget et gram på til idag. Han dier og får lidt tilskud af KMR ved siden af, så vi er sikre på, at han får nok til at vokse sig større og stærkere. :o)

09.08.2012:

Idag har jeg solgt den gyldne dreng Niffer's Focus til en ung pige fra Ålborg- kanten. Hun har et par andre marsvin i forvejen.
Jeg blev også ringet op i eftermiddags af en fortvivlet  familie fra Låsby, der havde været så uheldige at miste deres marsvinemor, så de nu stod med en lille moderløs unge.
Hunnen havde haft en uheldig fødsel, hvor kun en unge overlevede. Familien kom lige hjem i tide til at pakke den ud og der gik flere timer, inden at hunnen ville acceptere ungen og lade den die. Næste dag lå marsvinemor død, da de kom hjem fra arbejde og så var gode råd dyre.
Jeg har heldigvis en hun Ursula, der har født d. 4. august, så jeg bad familien komme efter arbejde og tage ungen med.
Ursula lod til alt held ungen die og rensede straks derefter dens lille rumpe. Så den blev straks accepteret. :o)  Ungen vejede 61 g ved fødslen og vægten var faldet til 54 g idag. Heldigvis virker den livskraftig nok, så vi håber det bedste. Nu har den i al fald en reservemor, der gerne vil tage sig af den.
Familien tog den gyldne hununge Niffer's Filippa med hjem som selskab for familiens andet hunmarsvin.

08.08.2012:

Jeg har haft hyggeligt besøg af Althea fra Århus idag. Althea har Lille Bison og 3 andre mutter fra os. Nu skal hun have en af hannerne Nuser kastreret hos vores dygtige dyrlæge i næste uge og så skal hvirvelpigen Niffer's Ballerina hjem og bo hos Althea og Nuser, når der er gået et par uger efter kastrationen. :o)

05.08.2012:

Så er der fotos af Ursulas dejlige bebser. :o)

04.08.2012:

De sidste feriedyr er flyttet hjem idag.
Her ved halvfem-tiden har vores lilla fox hun Ursula født 2 flotte slate tan drenge efter 4-Ever Bulldog. :o)
Vi havde samtidig besøg af Marianne og Cassandra med Highlanders Opdræt. De skulle se vores mange nye unger og med hjem flyttede den slate tan dreng Thunderball samt den røde satinskimmelpige Xirena.

03.08.2012:

Idag har vi fået en superfin lilla otterhan hjem fra den tyske dommer Herbert Janssen, der er taget til Danmark på en uges ferie. Han havde også 4 dyr med til Pernille med Silkes Opdræt og hun har hentet dem her i eftermiddag.
Når Herbert kører hjem igen på næste fredag, tager han sine nye dyr fra os med samt nogen røde dyr, der skal videre til et par hollandske opdrættere.

31.07.2012:

Idag kl. 7.20 fødte min gyldne satinhun Kiss 4 skimmelbebser. :o) 2 piger på 86 og 99 g samt 2 drenge på 93 og 102 g. Især drengene er meget veltegnede.
Jeg har hørt fra den tyske opdrætter, at dyrene er nået velbeholdne frem og at han er meget tilfreds med dem, så det var jo dejligt. :o)

30.07.2012:

Idag har jeg sendt 2 ensfarvede gyldne og 2 gyldne skimler med Quality Express til Tyskland. Jeg ser frem til at høre fra opdrætteren, når de er nået frem.
Der er kommet fotos af Udaras babyer på kuldsiden nu. :o)

29.07.2012:

Jeg opdagede kl. 18.45, at Trines cinnamonargentehun Udara var i fuld gang med at føde. Hun havde allerede pakket 3 unger ud og renset dem og der kom en mere. Hurtig og effektiv var hun og alle ungerne blev omhyggeligt rensede. Hun vogtede over dem som en høg, så det var først senere, da dyrene fik grønt, at jeg kunne komme til at tjekke dem nærmere. Alle silverargenter - en pige på 86 g, 2 crestede drenge på 99 og 111 g og en dreng på 125 g. Meget flotte og veltypede unger. Det er vores dejlige Jashim, der er far til kuldet. :o)
Der er flyttet 4 dyr ud idag... Aslan til en nyopstartet kæledyrsopdrætter Louise fra Brokbjerg og Morgiane til hendes mor fra Hadsund. Hun skal være selskab for en hununge på 5 uger. Endvidere er den røde amr. crestede han Qvizz Kid flyttet til Odense, hvor han skal kastreres og gå med en flok hunner og endelig er hunungen Temptation flyttet til Varde. Vi har byttet hende med en fin crested slate tan hununge, som lige skal have navn. :o) Vi beholder selv Temptations søster Infinity og broderen Magnum Gold. :o)

28.07.2012:

Jeg var ellers gået i seng igår aftes og havde slukket lyset, da jeg fik en fornemmelse af, at der skulle komme bebser... ganske rigtigt sad min røde crestede hun Ladonna med veer.  Hun fødte nemt og hurtigt 3 fine piger kl. 0.42 uden hjælp. En rød pige på 80 g, en rød skimmelpige med crest på 98 g og en rød crested pige på 112 g.  Der gik ikke lang tid, før de alle sad trygt og godt under deres mor og varmede sig. :o)

27.07.2012:

Vi har haft vores dejlige crestede røde han Narayan til dyrlæge idag. Der var pludselig blodsprøjt overalt i buret. Vi troede, at Narayan eller hans kone måske var blevet bidt, men Trine opdagede en byld i hans ene øre. Den sad fast, blødte og var kødagtig, så det var ikke noget, vi selv kunne fjerne.
Dyrlægen undersøgte Narayan og sagde, at det var en slags polyp, der sad med en stilk langt nede i øregangen, så stakkels Narayan blev bedøvet og fik fjernet polyppen. Han måtte skæres op i det yderste af øregangen og siden blev det nederste af såret brændt, så polyppen forhåbentlig ikke kommer igen. Hvor så han ud... barberet omkring øret og hele området hævet!

24.07.2012:

Valmue har født 3 bebser kl. ca. 20.15 - 2 glatte skiffer/gyldne drenge på 94 og 105 g, den ene med delvis hvid crest - den anden skimmel og en hvirvlet pige på 105 g. Hun er lilla skimmel med lidt gyldent og en helt hvid næse.

23.7.2012:

Idag er hanungerne Duncan, Erwin og Eliazar flyttet til nyt hjem i Demstrup. :o)

20.07.2012:

Skimmelhunnen Niffer's Solitaire er idag flyttet til Tjele. :o)

18.07.2012:

Trines dejlige sorte tanpige Yalazah fødte idag hendes med længsel ventede kuld. Det blev 3 flotte drenge... en lilla otter dreng på 127 g, en sort tan dreng på 80 g og en lilla otter dreng på 80 g.

14.07.2012:

Idag er Niffer's Raine så blevet afhentet af familien fra Odense. :o)

12.07.2012:

Niffer's Debbie er idag solgt til en ny opdrætter fra Tåstrup sammen med en rød satinhun fra Julles Opdræt, som Anne Marie havde med ned igår.
Vi havde Marianne og Cassandra med til Kbh. til en hyggelig tur i Zoo og om aftenen et besøg hos Anne. Vi er blevet tilbudt hendes slate tan avlsgruppe: 3 hanner og 4 hunner samt 2 kuld unger. Nogen virkelig fine dyr med super udstillingsresultater. Trine vil til at gøre lidt mere i racedyr, så efter mange overvejelser vil vi sælge nogen af kæledyrene og jeg vil sælge min gyldne avlsgruppe - cirka 20 dyr - pånær nogle skimler og selvfølgelig pensionisterne. Jeg vil foretrække at sælge dyrene samlet og til en virkelig seriøs opdrætter. Det er rigtig fine dyr, der har opnået gode resultater og dette avlsarbejde skal ikke gå tabt. Men det er nødvendigt at sælge en race for at skaffe plads og søge nye udfordringer til Trine. De røde bliver. :o) De er så smukke... det er dem, vi startede ud med og der er stadig meget arbejde i denne race og der er så få opdrættere, der har dem. Dem kan jeg ikke undvære! :o)

11.07.2012:

Vi har i dag haft besøg af en familie fra Fyn. De har i forvejen 4 marsvin og faldt for den gyldne unghun Niffer's Raine. :o) Vi er sikre på, at Raine nok skal få et nyt godt hjem der. Hun bliver hentet på lørdag, når de tager hjem fra camping i Silkeborg.
Sidst på eftermiddagen havde vi hyggeligt muttebesøg af Anne Marie og Laura fra Julles Opdræt.

30.06.2012:

Idag har den røde satinpige Niffer's Yorga fået nyt hjem hos Jesper fra Kbh. Han har 3 mutter fra mig i forvejen.
Og satinskimlen Niffer's Night Vision og den røde han Niffer's Wilander er flyttet til Tåstrup til en ny opdrætter. Signe med Kappels marsvin har været så sød at sørge for transporten, da hun alligevel skulle besøge sin Far i Husum. :o)

28.06.2012:

Idag er kælehannen Niffer's Fransisco flyttet hjem til Marianne og Cassandra med Highlanders Opdræt. :o)

26.06.2012:

Min røde hun Lavinia fødte 4 dejlige bebser ved 20.15-tiden - for en gangs skyld hele 3 piger, hvoraf 2 er røde og 1 skimmel. Den sidste er en rød dreng. :o)  Fine vægte fra 79 g til 101 g. Lavinia klarede alt fint selv. :o) Far til kuldet er Niffer's Brisingr og det er første kuld efter ham. :o)

24.06.2012:

Da jeg vågnede ved halvotte-tiden, så opdagede jeg, at min røde skimmelhun Cheesecake havde født og lå med 3 store fine tørre nyfødte bebser. Det viste sig at være en rød dreng på 112 g, en rød satindreng på 114 g og en rød satin skimmelpige på hele 133 g. Cheesecake har som sædvanligt klaret det hele selv og jeg har ikke hørt en pind, selvom jeg havde hende gående inde i soveværelset. :o)

21.06.2012:

Skimmelpigen Niffer's Chanelle er idag solgt til en familie fra Djursland, hvor hun skal være burkammerat til en sølvagoutipige.
Da vi kom hjem ved 21-tiden om aftenen efter en tur på rideskolen med Trine og et efterfølgende besøg hos en mutteveninde i Silkeborg, sad min skimmelhun Opalia med 4 stk. nyfødte og tørre unger. Det blev til 2 stk. gyldne RØ piger på 100 og 112 g samt 2 drenge med mørke øjne. Den ene er en satin på 126 g og den anden en ensfarvet på 75 g. Opalia har igen klaret det hele selv til UG.

17.06.2012:

Vi har haft hyggeligt muttebesøg idag og haft gæster til frokost. Vi har fået lidt foder hjem igen og den røde hun Niffer's Miranda er flyttet hjem til Anne Marie med Julles Opdræt og kælehannen Niffer's Alto flytter hjem til Camilla. :o)

16.06.2012:

Så er der fotos af de 2 nye kuld.. alle ungerne trives fint. :o)

15.06.2012:

Idag er hanungerne Niffer's Charmander og Niffer's AllStar solgt til en familie fra Sejs. :o)

14.06.2012:

Da Trine kom hjem ved 15-tiden, sad hendes kælehun Hortensia med et par dejlige nyfødte og tørre hvirvelbebser. En fin skiffer tan på 87 g og en nuttet lille skiffer skimmel på 57 g med hvid næse... begge drenge. Der var også en tredje dreng lig den første, som Hortensia ikke havde fået pakket ordentligt ud omkring næsen, så den var desværre død. :o(

12.06.2012:

Idag er den lille gyldne dreng Niffer's Corlando blevet afhentet. Corlando skal ned til den tyske opdrætter Carola Heise og det er hendes bekendt, der havde lovet at tage ham med, da han alligevel havde et ærinde i Danmark. :o)

11.06.2012:

De 2 røde marsvin Niffer's Unisette og Niffer's Xarlino er solgt til en opdrætter i Nørresundby. Forinden køberne kom, gik min gyldne skimmel Solitaire i gang med at føde. Jeg opdagede, at Solitaire havde veer, da jeg kom hjem fra arbejde og der stak et bagben ud af måsen på hende, så jeg tog Solitaire ud af buret og begyndte at lirke ungen forsigtigt ud. Den var heldigvis frisk, så Solitaire fik lov til at rense den. :o) Så kom unge nr. 2, som også var frisk og som Solitaire straks begyndte at slikke ren.
Der gik nu et kvarters tid, inden den næste unge meldte sin ankomst... den var til gengæld helt slap og virkede livløs. Da den endelig viste livstegn, var det bare for at gispe og så gav jeg ungen til Trine, så hun kunne massere og puste lidt liv i den, da køberne fra Nørresundby netop nu ringede på døren. Det lykkedes for Trine trods alle odds... det er meget sjældent, at det lykkes, når først ungen gisper. Lidt efter kom nok en unge, der heldigvis var spræl-levende! Der blev så født en moderkage og Solitaire havde travlt med at slikke sine bebser, bortset fra den lille slappe, som Trine varmede. Vi regnede ikke med, at der var flere bebser i Solitaire, men en times tid efter at den første unge blev født, fik Solitaire igen veer... vi troede, at der skulle komme flere moderkager, men det var sørme en unge mere... den var desværre stendød og Trine forsøgte ellers ihærdigt at få liv i den også. Men det blev til 4 levende fine skimler.... 3 piger og 1 dreng. Den døde var også en skimmeldreng med en lille snip.

05.06.2012:

Idag er Niffer's Savanna solgt til Anne fra Fårvang, der også tidligere har købt Niffer's Zurprice af os. :o)

01.06.2012:

Idag er hvirveldrengen Niffer's Happy New Year solgt til en familie fra Låsby, hvor han skal være avlshan. Familien har en dejlig satinhvirvelpige fra Dueholms Opdræt, som han skal hjem og gå sammen med. :o)

31.05.2012:

Idag er den røde skimmel Niffer's Xancerre solgt til en Nicoline og Lone fra Harlev. Nicoline er Trines tidl. skolekammerat og familien har et andet ungt hanmarsvin, som Xancerre skal gå sammen med. :o)

28.05.2012:

Idag er de røde marsvin Niffer's Undino, Niffer's Zaybia og Niffer's Xamilla rejst med vores gode veninde Bettina Weinert hjem til Tyskland. :o)

27.5.2012:

Idag er de røde drenge Niffer's Yogi og Niffer's Zultan solgt til en familie fra Ringe, der var på besøg hos noget familie fra Ry. :o)

24.05.2012:

Idag har Trine og jeg besøgt vores veninde Lene fra Silkeborg og set hendes 2 kuld nye bebser. De er efter vores Mr. Magic og rigtig flotte.  Det er 2 piger og hele 5 drenge i flotte lilla/creme, skiffer/gyldne og chokolade/creme farver. 3 endda satin og 2 hvirvler imellem. :o)

22.05.2012:

Idag er Niffer's Zurprice solgt til en dame fra Fårvang, der har flere marsvin i forvejen. :o)

09.05.2012:

Min gyldne hun Drama Queen fik veer ved halv-et-tiden i nat lidt efter, at jeg var gået i seng... hun var jo blevet kæmpestor og vejede over 1700 g, så jeg har været meget obs på hende. Jeg vidste at hun havde termin d. 10. maj, men hun kunne jo sagtens føde før, så stor hun var!
Det var godt, at jeg var der. Queen kunne slet ikke nå ned og pille
ungerne ud. Da Queen havde haft veer et stykke tid, mærkede jeg hende bagi og der sad sørme et hovede ud af måsen, så jeg tog Queen ud på et
håndklæde på sengen og fik ungen lirket ud. Så gav hun sig til at rense den.
De næste 4 unger gik på samme vis... hun pressede dem ud og så måtte jeg
tage ungen og fjerne hinden fra munden og så rensede Queen dem.  Teamwork! :o)  Det blev 4 skimler og 1 gylden unge. 4 drenge og 1 pige. Pigen er skimmel og meget fin og veltypet... desværre med en lille fejlhvirvel på den ene side af ryggen. Der er også en fin skimmelhan - meget veltypet... En skimmel har blis. Han er rødøjet og så er der en skimmel mere med røde øjne. Alle ungerne har en god størrelse... vægt fra 80 g til 106 g. Jeg fik først  vejet dem her i eftermiddag, for klokken var hen ad 2, inden jeg kom i seng igen, så jeg har været megatræt idag!

07.05.2012:

Idag er marsvinedrengene Niffer's Mr. Valentino og Niffer's Stormy solgt til en sød familie fra Hinnerup. :o)

04.05.2012:

Idag har jeg solgt kastraten Niffer's Didrik til en ung mand fra Støvring. Didrik skal holde styr på hans 3 hunmarsvin, der ikke altid kan enes.
Den røde hununge Niffer's Vanilje flytter ind hos Signe med Kappels Opdræt her i eftermidddag, hvor jeg er inviteret til at komme og se opdrættet. Det glæder jeg mig til. Signe har tidligere købt Blueberry og Colorado hos os, så dem skal jeg også gense. :o)

03.05.2012:

Jeg har afleveret den røde satinhun Niffer's Viktoria ude ved Bilka her til aften. Det er meningen, at Steffi Dueholm skal tage Viktoria med over til Sjælland her i weekenden, hvor hun skal bo hos Rodbedes Opdræt. :o)

01.05.2012:

Vi har været til en forrygende udstilling på Fyn i Ubberud Hallen i weekenden. Tak til Team Trunterne for en velarrangeret udstilling. Det var hyggeligt og så gør det jo heller ikke noget, at vi også fik gode resultater hjem på vores dyr.
Jeg fik cert på min røde junior skimmel Olymphia både lørdag og søndag, hvor hun også var i BIS junior finalen. De engelske dommere syntes, at hun var meget fin. :o) Ligeledes fik min røde satinhan Tiziano samt min gyldne crestede hun Yanella cert begge dage og en fin kritik. De var i BIS finalen. Min gyldne hun Lady Like fik også cert begge dage og blev BIR-R søndag. Lady Like er nu champ. Min røde hun Bonita fik kun cert søndag.
Trines dyr gik det virkelig godt. Hendes børnedyr Sneleoparden blev BIS Junior 1 begge dage og er nu junior champion. Hun fik endvidere rosetten Winner-12 i Juvenile Pet, hvilket berettiger til titlen på stamtavlen også. :o)
Dernæst fik hendes tyske sorte tanhun Yalazah cert begge dage og blev BIR samt BIS1 i Racedyr! An impressive pig, skrev dommerne! :o) Og det var da helt vildt, at hun kunne blive BIS begge dage.. hun fik også rosetten (og titlen) Winner-12 i Purebreed. :o) Yalazah fik forresten også 2 certer i Juvenile Pet, hvor hun også var i BIS finalen. Yalazah er champ, når papirarbejdet er på plads.
Sidst men ikke mindst så blev Trines silverargente Jashim BIS1 i Rare Variety (sjælden variant)  begge dage og fik rosetten (og titlen) Winner-12 i Rare Variety.
Jashim udmærkede sig også i Juvenile Pet, hvor han blev henholdsvis BIS2 lørdag hos Christina Aasegaard  og BIS1 søndag ved Betina Larsen. Jashim er derfor både champ i Rare Variety og Juvenile Pet. :o)
Det gik også godt for et par røde, jeg har solgt til Anne Marie med Julles Opdræt. Juniorhunnen Cherise er nu junior champion og seniorhunnen Nadine er champ, foruden at hun blev BIS3 lørdag. Helt fantastisk at se en rød placeret i BIS-finalen. Stort tillykke til Anne Marie... også for jeres andre fine placeringer.

26.04.2012:

Salgssiden er opdateret og der er taget fotos af de nye kuld. :o)

24.04.2012:

Igår blev den røde unghan Niffer's Oziris sendt til Tyskland med Quality Express. Jeg har fået besked idag, at han er nået godt frem og at køber er meget begejstret for ham og ganske sikkert vil vende tilbage senere efter flere dyr, så det er jo dejligt. :o)

22.04.2012:

Trines lemonargentehun Niffer's Citronmelisse havde jo termin idag og jeg har gået og kigget til hende. Opdagede at der var lidt blod i buret, så jeg regnede med at fødslen nok snart gik i gang. Ved 13-tiden fik hun veer og da der var gået ½ times tid uden resultater, begyndte jeg at blive lidt nervøs. Der stak en vandboble ud af måsen på hende, men der skete ikke rigtigt mere. Så jeg tog Melisse ud på et håndklæde på sengen for bedre at kunne hjælpe. Når hun fik veer, kunne man ane en lille snude, men ungen var åbenbart for stor til at hun kunne presse den ud selv, så jeg satte en negl bag ved ungens tænder og fik langsomt lirket den ud. Den havde nok været for længe undervejs, for jeg fik desværre ikke liv i den... ellers en flot stor crested silverargentepige på 140 g, så det var bare synd og mega ærgerligt! 10 minutter efter fødte Melisse så heldigvis uden problemer en unge mere, der var sprællevende.... en fin crested lilla pige på 123 g. Jeg satte Melisse ind i buret igen, så hun kunne få ro til at rense ungen. Der var ikke flere unger i hende og moderkagerne kom ud lidt efter, som de skulle. Citronmelisse er træt efter den hårde fødsel, men er glad for sin unge. Så det skal nok gå.
Ved 16-tiden fik jeg besøg af Peter fra Rødbedes Opdræt, der købte satinskimlen Niffer's Pearlie og den røde hun Niffer's Orabella. :o)

21.04.2012:

Jeg vågnede tidligt ved 6-tiden, da jeg hørte bebsepiv og opdagede, at min røde hun Beyonce havde født 4 bebser. Jeg studsede lidt, for den ene røde hununge havde et hvidt bælte og en hanunge hvid blis. Det er jeg ikke vant til at se i mine røde kuld. :-O Ellers var det en fin rød pige og en rød satindreng. Desværre opdagede jeg, at den lille satinhan har deform underkæbe... han har nærmest 2 hager og tænderne i den ene hage sidder skævt i forhold til overtænderne og i den sidste hage er der bare nogen bittesmå antydninger af tænder. Så det er meget synd og rigtigt ærgerligt, da han ellers er fin og veltypet! Jeg bliver nødt til at få ham aflivet, da han ikke kommer til at bruge de tænder eller die. :o(
Da jeg stod op, havde Trines kælehun Andante minsandten også født. :o) Der lå 3 flotte bebser hos hende. En skiffer-gylden dreng med hajfinne, der ligner sin mor på en prik og så 2 hvirvler, der er skiffer-gyldne-hvide skimler.  En dreng og en pige. Super flotte! Ih, hvor bliver Trine glad, når hun ser dem. :o)

Sidst på eftermiddagen har jeg solgt Niffer's Moonlight til en familie, der tidl. har købt marsvin her. Han skal være selskab for deres han på 4 år og jeg har allerede hørt fra dem, at sammensætningen er gået rigtig godt. :o)

20.04.2012:

Vores gamle gyldne skimmelhun Møllersmindes Lelina lå desværre død her til morgen. Hun blev hele 6 år.

19.04.2012:

Jeg vågnede i nat ved halv firetiden grundet et ordentlig brag! Det var Trines skoletaske, der var faldet på gulvet ude i gangen. :-O Jeg kiggede ind til mine drægtige hunner, nu hvor jeg alligevel var oppe og sør'me om min skimmel Xafira ikke sad med 4 stk. fine tørre unger omkring sig. :o)
En rød pige på 98 g, en rød skimmelpige på 107 g, en rød satinskimmelpige på 86 g og en skimmeldreng med blis på 106 g. Vægtene blev nu først tjekket om eftermiddagen, da jeg var kommet hjem fra arbejde. Ingen grund til at forstyrre Xafira midt om natten efter en veloverstået fødsel. :o)
Endnu en fødsel skete ved 7-tiden. Min røde hun Miranda havde leveret 3 røde bebser... en rød crested dreng på 106 g med et par hvide tæer, en rød satinhun på 103 g og en satincrested dreng på 111 g. :o) Endnu et dejligt kuld. :o)
Niffer's Didrik er blevet kastreret idag med fint resultat. Han skal senere op og bo i Støvring hos en ung mand og hans 3 hunmarsvin. :o)

15.04.2012
:

Idag er vores 4 plejebebser flyttet hjem til Marianne og Cassandra igen. De er nu store og fine... deres plejemødre Neytiri og Mithrill har gjort et godt job. :o)

13.04.2012:

Idag er skimmelpigen Niffer's Peach Melba flyttet til Højbjerg, hvor hun skal være burkammerat til Niffer's Kianna, der flyttede allerede i sidste måned. Hjem kom vores ældre muttepige Effie, der har været udlånt som selskab til Kianna, indtil den lille Peach Melba blev stor nok til at flytte hjemmefra. :o)

08.04.2012:

Den lille skimmeldreng Niffer's Powerplay har fået nyt hjem idag hos en familie fra Galten, der tidl. har købt 3 andre hanner af os.  :o)
Salgssiden er opdateret og der er taget nye fotos rundt omkring. :o)

05.04.2012:

Idag har de røde drenge Niffer's Qvizz Kid og Niffer's Quick Time fået nyt hjem hos en familie fra Ry. :o)
Jeg har fået taget fotos af Netifas kuld samt vores nyeste champs og præmiedyr fra udstillingen i Suldrup. :o)   

04.04.2012:

Idag er de små muttepiger Niffer's Najade og Niffer's Olivia solgt til en familie fra Randers. :o)

03.04.2012:

Jeg har fået besked fra Tyskland, at marsvinene er nået velbeholdne frem og at køberne er meget tilfredse med dem, så det er jo dejligt. :o)
Her i eftermiddag har jeg solgt skinnyerne Miamus og Vinca som kæleteam til en sød familie fra Randers-kanten. De skal nok få al den opmærksomhed, de fortjener. :o)
Her til aften ved 22-tiden fødte Netifa sit 4. kuld - hun klarede det hele fint selv... da jeg kiggede ind, havde hun ordnet bebserne... de var blot stadig lidt fugtige. Det blev en rød satinpige på 122 g og en rød dreng på 105 g. Meget fine.

02.04.2012:

Idag har jeg sendt 6 marsvin til Tyskland med Quality Express... de 3 kommer fra mig. En gylden skimmelhan og 2 lilla fox'er - de sidste 3 har jeg sendt afsted for en anden opdrætter. Nu afventer jeg besked i morgen om, at dyrene er nået frem i god behold. :o)
I eftermiddag har jeg haft besøg af en familie fra Svenstrup, der byttede Niffer's Didrik ud med Niffer's Newtime. Didrik enedes ikke så godt med makkeren Niffer's Windy. Han var den lille, men ønskede at tage magten, så det duede ikke. Jeg har efterfølgende hørt fra familien, at sammensætningen af Windy og Newtime er gået godt.  :o)
Da Didrik ikke går så godt sammen med andre hanner, vil han blive kastreret, så han kan få nogen hunner at gå med i stedet. Jeg har allerede fået en bestilling på en god kastrat. :o)
Jeg mangler at få taget fotos af præmiedyrene fra udstillingen i Suldrup, men det kommer nok her en af dagene. :o) Dyrene kan ses under champions 2012. Det blev til 2 nye gyldne champs, Petunia og Sirikit og en rød champ Gaby, en rød satinchamp Quartzica og en rød skimmel junior champ, Brisingr. Derudover blev det til en række BIR-placeringer og Trines Sneleopard fik en BIS Junior 1 i Juvenile Pet samt en BIS4 i racedyr på hendes Black Tan Yalazah og sør'me hele 2 BIS1 placeringer i Rare Variety med solid silverargenten Jashim. Så det var helt overvældende. Der var også cert til den gyldne han Shirocco fra os, som vi har solgt til Von Dreams Opdræt, så det var jo dejligt. Plus at det gik super for de røde, som vi har solgt til Julles Opdræt. Lille Cherise fik 2 juniorcerter og en BIRJ placering og der blev også cert til Nadine samt en af Anne Maries egne røde hunner.  De røde fik en meget fin bedømmelse af især den engelske dommer Jim Fort, som var imponeret over farven. Det var godt at se lidt flere røde på en udstilling. :o) Jeg skal også have flere med næste gang.

31.03.2012:

Min røde satinhun Daydream har født 3 dejlige piger ved 5-tiden i morges. En rød satin på 100 g og 2 ensfarvede røde på 99 og 105 g. Meget fine bebser og dejligt med et helt kuld piger for en gangs skyld! :o)

29.03.2012:

Idag fylder vores gamle gyldne hun Santana fra Llyn Dinas Opdræt hele 7 år. Trine har fejret hende med lækkert grønt. :o)

28.03.2012:

Min røde satinhun Unitess fødte sit første kuld ved 18-tiden. Jeg var ikke hjemme, men Trine overværede fødslen og hjalp med at få den sidste store unge på 120 g ud. Ellers klarede Unitess det fint. Det blev en rød pige på 116 g, en rød dreng på 105 g og en rød satindreng på 120 g. Fine veltypede unger. :o)

25.03.2012:

Idag er hanungen Niffer's North Star flyttet hjem til den familie fra Galten, der tidligere har købt Niffer's Mah-Jong og Niffer's Lewis. Jeg har fået taget fotos af Kamilles og Mithrills unger idag.

23.03.2012:

Ups!  Jeg opdagede en unge hos min gyldne crestede hun Kamille, da vi var i gang med at rense bure. Hun havde ikke tage synderligt på, så jeg var slet ikke opmærksom på, at hun var så langt henne og hun gik stadig sammen med hannen Quite Easy. Ungen var helt tør og fin.. en gylden pige på 115 g, så den må være kommet engang i aftenens løb. Kamille og babyen, som Trine straks døbte Trifli, blev omgående flyttet fra hannen og går nu sammen med Mithrill og hendes bebser. De er begge nogen søde og omgængelige hunner, så der var intet brok ved sammensætningen. 

17.03.2012:

Idag har Niffer's Mamouna fået nyt hjem hos en familie i Århus. De har en ung kastrat i forvejen, der savner selskab.
Det går rigtigt godt med plejebebserne fra Marianne og Cassandra. De vokser og trives, så det er jo bare skønt. :o)

15.03.2012:

Vi har gået og kigget til Udara de sidste dage... hun var blevet godt stor. Der var ingen unger, da vi kørte Trine til ridning ved 17-tiden, men da vi kom hjem ved 19-tiden, sad Udara med 4 store bebser... endnu let fugtige. Hun har som sædvanligt klaret alt selv til UG. Eneste minus er at det er hele 4 drenge... men de er ellers fine. En lilla fox, en crested tan og 2 argenter. :o) Vægte mellem 110 og 120 g

12.03.2012:

Vi har fået 4 plejebebser hjem at gå idag. Cassandras (Highlanders) marsvin Perle var pludselig død fra 3 dage gamle bebser og så var gode råd dyre.
Jeg har 2 hunner med unger fra 5. marts, så jeg tilbød at vi kunne prøve, om de ville acceptere 2 unger mere hver og det er gået over al forventning. Der gik ikke lang tid før de små sultne bebser diede hos deres nye plejemødre, der straks accepterede de små. De har heldigvis fået råmælken hjemme de første dage og lært at die, så det var trods alt godt. De er heller ikke små og svagelige, for så havde det nok ikke gået så let. Nu ser fremtiden lysere ud for dem og Marianne slipper for den hårde tjans det er at opflaske de små bebser selv. Dygtige dygtige Mithrill og Neytiri! Super muttemødre er de!
Kælepigen Niffer's Krystal er flyttet hjem til Cassandra idag som en gave fra Trine, da hun syntes, det var så synd for Cassandra, der var meget ulykkelig over at have mistet hendes Perle. Krystal er en tro kopi af Perle, så det kan forhåbentligt hjælpe lidt på tabet. 

11.03.2012:

Idag er kælepigen Niffer's Kianna solgt til en familie fra Højbjerg. De har også reserveret skimlen Niffer's Peach Melba, der lige skal blive gammel nok til at flytte hjemmefra. For at Kianna ikke skal føle sig ensom, har familien lånt en af mine gamle rare pensionisthunner som selskab.
Den røde dreng Niffer's Lewis er flyttet til Galten her til aften. Familien, der købte Mah-Jong igår, syntes at han trængte til selskab med det samme, så jeg tilbød, at de kunne købe Lewis til ham i stedet for Newtime, der ikke er klar til at flytte hjemmefra endnu. :o) 

10.03.2012:

Idag har jeg haft hyggeligt besøg af Dorte og Kenneth, der kom med et læs foder til marsvinene og spiste frokost hos os. Anne Marie og Laura med Julles Opdræt spiste også med og kom efter deres andel af foderet. :o)
Anne Marie faldt for den røde crestede han Niffer's Juan, som kom med hende hjem og skal udstilles i Suldrup. Jeg venter snart et kuld efter ham, så det bliver spændende.
Vi fik også besøg af en familie fra Galten om eftermiddagen, der skulle kigge efter marsvin til deres børn. De faldt for den gyldne satinhan Mah-Jong samt nogle små hanunger, der lige skal blive store nok til at flytte hjemmefra. Det er meningen, at pigerne skal have hver 2 marsvin på deres værelser.
Jeg skal have taget fotos af de sidste 3 kuld og det bliver der forhåbentlig tid (og vejr) til i morgen. :o)

08.03.2012:

Jeg har hørt fra Tyskland, at dyrene er nået frem i god behold. Så det var dejligt... man er jo altid lidt spændt, når man sender sine dyr ud på en længere rejse.

06.03.2012:

Idag har jeg sendt 8 dyr med Quality Express til Tyskland. Det er 6 stk. gyldne skimler og en enkelt crested gylden, som de 2 tyske opdrættere har købt plus en rød skimmelhan fra Highanders Opdræt.  

05.03.2012:

Min røde crestede hun Neytiri fødte lidt over midnat... jeg var rundt og give nattegrønt, da jeg opdagede de nyfødte og stadig våde unger hos Neytiri. Det viste sig at være 3 drenge... selvfølgelig.... de 2 med crest. Men ellers meget fine og mørke. Den ene dreng har lidt hvidt i cresten.
Sidst på eftermiddagen havde vi besøg af vores gode veninde Lene, der skulle låne hvirveldrengen Mr. Magic til et par hunner.
Om aftenen ved 22.30-tiden opdagede jeg så, at min gyldne hun Mithrill var midt i fødslen. Hun havde renset 2 skimmelbebser, men sad med en unge stikkende ud af måsen og der lå endnu en unge bag hende stadig i hinden, så jeg fik travlt med at pille hinden af ungen... desværre var der ikke liv i den.. Det var en en skimmeldreng. Så tog jeg Mithrill op og fik hjulpet den sidste unge ud... den var der heldigvis masser af liv i. En gylden pige. Mithrill virkede noget træt bagefter, så hun fik både kalk, c-vitamin og druesukker. Alle moderkager kom også ud, så forhåbentlig kvikker hun op igen, når hun har sundet sig lidt.

03.03.2012:

Årets første udstilling for vores vedkommende. Det var i Sig ved Varde og en dobbeltudstilling. Vi havde tilmeldt 11 dyr - 7 racedyr og 4 børnedyr.
Det gik rigtigt fint... Lis Krøis dømte først børnedyr og her fik Trine cert på Fransisco og Tiara. Tiara blev endvidere BIS2 og fik en flot pokal. :o)
I anden udstilling dømte Bettina Larsen og her fik Trine cert på Aslan og Tiara igen. Tiara var igen oppe i BIS, men fik ikke af de 2 placeringer denne gang. Hun er også en lidt ældre dame og var lidt træt her anden gang.
Jeg fik 2 cert på min røde skimmel Brisingr, der også blev BIR-J i NON-Self begge gange og var i BIS juniorfinalen. Han fik en flot bedømmelse af begge de engelske dommere. Ligeledes fik min røde satin Quartzica 2 cert og blev BIR-R i Satin og var i BIS-finalerne. Min røde hun Gaby fik kun cert af Rex Matthews, men så blev hun også BIR-R og var i den ene BIS-finale.
Så blev der et enkelt cert til min gyldne han Suttung, der har været udlånt til Birgitte og Sebastian. De havde ham med til Sig og det ene cert rakte til at han nu er champion. :o)
Min gyldne PE hun Niffer's Petunia fik 2 certer og blev BIR i Self Classic begge gange og var også i BIS finalen. Min gylden DE hun Sirikit fik kun cert af Jayne Davies - her blev hun også BIR og var i BIS-finalen.
Endelig blev det til et cert til min crestede hun Yanella, der også blev BIR-J og var i BIS junior finalen. Så det var jo meget fint altsammen. Det var en hyggelig udstilling og vi havde Marianne og Cassandra fra Highlanders med i bilen. Jeg havde 2 transitdyr med på udstillingen.... Niffer's Zandie, der flytter til Mascots Opdræt og Niffer's Shirocco, der flytter til Von Dreams Opdræt. Shirocco blev også udstillet og fik cert af dommer Rex Matthews, så det var jo en ganske fin start. :o)

Foto:  Vores dejlige Tiara med hendes præmier. :o)

01.03.2012:

Jeg vågnede ved halv firetiden i nat ved spæde babypiv. Lady Like var midt i fødslen... hun havde født 3 skimmelbebser og der kom 2 mere. Jeg kiggede lige så stille på, da Lady Like havde fuldt styr på det hele. Det blev 3 piger og 2 drenge. 3 er satin. :o)  Jeg når nok ikke at få taget billeder før på den anden side af udstillingen på lørdag.

29.02.2012:

Idag er den gyldne satindreng Niffer's Iwanhoe og kæledrengen Niffer's Jo Jo solgt til en familie fra Ry.  :o)

26.02.2012:

Idag er hvirvelpigen Niffer's Guinevere solgt til en familie fra Århus, der har en ældre hun i forvejen. :o)

25.02.2012:

Idag er hvirveldrengene Niffer's Windy og Niffer's Didrik solgt til en familie fra Svenstrup. :o)

24.02.2012:

Idag er den gyldne hanunge Niffer's Ingolf solgt til en familie fra Silkeborg, hvor han skal være selskab for familiens ældre hanmarsvin, der har mistet sin makker.

20.02.2012:

Idag er satinskimlen Niffer's Ignis solgt til en familie fra Odense. Han får selskab af en teddydreng.

19.02.2012:

Så blev der sørme tid og nogenlunde godt lys til at få taget fotos af vores to Valentinskuld (Kandis samt Elvira) samt Orabellas kuld fra d. 16.2.  :o)

18.02.2012:

Idag har kæledrengene Niffer's Hocus Pocus og Niffer's Gawain fået nyt hjem hos en dame i Horsens. Det var hendes fødselsdagsgave fra veninderne. :o)

16.02.2012:

Da jeg stod op, havde min røde hun Orabella født sit kuld... ungerne var fine og tørre, så de er nok kommet tidligt ud på morgenen. Det blev 2 piger og 2 drenge. Endelig fik jeg min perfekte skimmelpige. Dejligt. Den anden pige er rød satin og drengene er henholdsvis rød satin og ensfarvet rød. :o)
Her til aften solgte jeg hvirveldrengen Niffer's Harry Potter til en familie fra Odense. De har en hanunge i forvejen.

14.02.2012:

Det blev til 2 fine Valentinskuld idag. Først fødte vores lilla tan hun Niffer's Kandis ved 14-tiden. Trine ringede, mens jeg var ude og handle, at Kandis var ved at føde og da jeg kom hjem, lå der 4 fine bebser... 2 lilla fox piger på 72 og 114 g, en ditto dreng på 65 g og en grey argente dreng på 116 g. Kandis klarede det hele fint selv.
Om aftenen ved 20-tiden opdagede jeg at der lå en rød bebs hos min røde cresthun Elvira, som hun havde travlt med at rense og så kom der yderligere 3 bebser.  Foruden den første crestede røde dreng på 107 g, blev det til 2 satinskimmeldrenge på 87 og 97 g... den første med blis og endelig en eng. crested rød skimmelpige på 125 g. :o)

12.02.2012:

Idag er hvirveldrengene Niffer's Dustin og Niffer's Duffy solgt til en sød familie fra Skanderborg. :o)
Her i eftermiddag har vi haft hyggeligt muttebesøg af Marianne og Cassandra (Highlanders Opdræt) samt haft besøg af en familie fra Odense, der har reserveret lille Ignis, der lige skal blive stor nok og som også har kig på en teddydreng fra Julles Opdræt. :o)

11.02.2012:

Jeg har fået de 2 drenge Niffer's Evander og Niffer's Hocus Pocus tilbage, da familien har fået hund og den åbenbart var vild og gøede af marsvinene. Evander er en flot mørk rød han, der p.t. kan ses under Hanner og Hocus Pocus kan ses på Salgssiden. Han er en sort/gylden hvirvelteddy og meget sød og tam, så han vil være et godt kæledyr til en familie sammen med en unge. :o)
Derudover har jeg 3 hold feriedyr her i uge 7. De ankom alle igår.

07.02.2012:

Så kom der fotos af Electras og Glorias dejlige kuld. Leonies bebser vokser også som de skal. :o)

06.02.2012:

Da jeg kom hjem fra arbejde idag, havde min røde satincrestede hun Electra fået 3 dejlige unger i dagens løb. De var fint tørre og rendte livligt rundt i buret. Det er 2 crestede unger... en dreng på 113 g og pige på 106 g samt en ensfarvet rød dreng på 121 g. :o) Det er Electras første kuld og det er dejligt, at hun har klaret det så fint. :o)

04.02.2012:

Idag har Niffer's Glenda fået nyt hjem hos en familie fra Silkeborg, der har en rolig hun på godt 1 år i forvejen og som trænger til selskab. :o)
Sidst på eftermiddagen blev skinnydrengen Niffer's Victor solgt til Joan med My Heavens Opdræt. :o)
Ved 23-tiden opdagede jeg, at vores kælehun Gloria fik veer. Hun var noget urolig og kunne trods mange anstrengelser ikke rigtig få ungen ud. Den kom omvendt og der stak kun et bagben og noget af bagdelen ud, så jeg tog Gloria ind på sengen på nogle håndklæder og hjalp med at få ungen ud. Den var heldigvis helt frisk og Gloria gik straks i gang med at slikke den ren. En beige skimmelpige. Gloria var heldigvis ikke det mindste utryg ved at sidde på håndklædet og lidt efter kom den næste unge, en næsten helt sort hvirvel pige. Den kom på normal vis og Gloria ordnede den selv fint. Da fødslen var overstået og der kom moderkager, satte jeg Gloria tilbage i buret og hun puttede snart med ungerne under sig, mens hun klukkede til dem. En nybagt glad muttemor. :o)

28.01.2012:

Idag har de 2 muttedrenge Niffer's Ze Ze og Niffer's Xanthino fået nyt hjem hos en nyopstartet opdrætter. Vi mødtes i Silkeborg, hvor jeg afleverede dyrene til hende. Jeg havde lovet Trine en tur i biffen og bagefter skulle vi besøge min veninde Lene, der bor i udkanten af Silkeborg. :o)

27.01.2012:

Da jeg kom hjem fra arbejde sad vores dejlige Leonie med et fint kuld under sig. De var livlige og helt tørre og sikkert født allerede omkring middagstid.
Det var 2 dejlige piger og 1 dreng i flotte farver... en pige er sort tanskimmel og ligner en lille sneleopard i mønstret med en vægt på hele 126 g. Den anden pige er crested sort tan og vejer 109 g. Endelig er drengen crested skiffertan og vejer hele 137 g. Meget skønne allesammen. Far er Quintavius La Cabaña. :o)

22.01.2012:

Idag har den gyldne skimmeldreng Niffer's Filippo fået nyt hjem hos en familie fra Herning. De havde en anden hanunge, der skulle have selskab og de var faldet for lille Filippo. :o)
Jeg har fået taget billeder af Highlights kuld og endvidere nye billeder af salgsdyrene og lidt rundt omkring. Der var nogen baby-billeder, der trængte til at blive udskiftet. :o)

15.01.2012:

Jeg vågnede omkring 9-tiden ved at Highlight var gået i gang med at føde. Hun klarede fødslen ret hurtigt og nemt. Først kom der 2 gyldne og dernæst 2 skimler. Da ungerne var tørre, tjekkede vi køn. Kønsfordelingen var igen 3 drenge og 1 pige. Pigen er skimmel og vejer 77 g. Så er der en gylden dreng på 87 g, en gylden satindreng på 88 g og en satinskimmel dreng på 91 g med blis. Fine livlige unger. Så det blev et rigtigt fødselsdagskuld.... Trine fylder nemlig 12 år idag. :o)
Ved frokosttid kom Anne Marie og Laura (Julles Opdræt) på hyggeligt besøg. Anne Marie skulle have den røde satinhun Niffer's Unique Lady med hjem.
Senere fik vi flere fødselsdagsgæster på besøg til aftensmad. Kælepigen Niffer's Alberte flyttede med Mormor hjem, da hendes gamle hun Hippie på 5½ år desværre ikke kunne mere.  Det gik fint med at sætte lille Alberte sammen med Mormors anden muttepige Victoria.

14.01.2012:

Idag har den lilla kæledreng Niffer's Casino fået nyt hjem hos en dame fra Hammel. Hun har et marsvin i forvejen og faldt for søde Casino. :o)
Det går fint med Ballerinas små drenge.... de er kommet pænt op i vægt, selvom de var lidt små fra fødslen. Happy måtte endda have lidt KMR mælke erstatning de første dage, men han dier fint nu. :o)
Vi har haft hyggeligt besøg af Marianne og Cassandra fra Highlanders Opdræt.

08.01.2012:

De små hanunger Niffer's Ze Ze og Niffer's Xanthino er kommet retur her til aften, da en af familiens børn desværre viste sig at være allergisk overfor dyr.
De er at finde igen på Salgssiden... et par rigtig søde drenge, der går så fint sammen.

02.01.2012:

Så er der fotos af Ballerinas kuld.

01.01.2012:

Vi har gået og kigget til Trines hvirvelhun Ballerina hele nytårsaften, da vi opdagede lidt blod i spånerne hos hende om eftermiddagen.
Først efter 1-tiden om natten fik hun veer, men der gik over en time, før der begyndte at ske noget. Desværre kom ungen med bagbenene først og den var ikke i live, da jeg trak den ud. Ellers en smuk trefarvet hvirvelpige. :o(
Heldigvis gik det bedre med de næste 2 unger... et par hvirvlede drenge, der begge var friske og blev født normalt med hovedet først. Den sidste unge gispede ved ankomst og vi kunne desværre ikke redde den. Ellers også en smuk hvirvelpige. Rigtigt ærgerligt med de 2 piger, men heldigvis har Ballerina et par søde drenge at tage sig af. En skiffergrå-gylden på 67 g og en lilla-lemon otter, måske også  skimmel på 83 g. Så de er ikke så store, men virker friske nok.
Vi kom sent i seng, men det var jo også nytårsaften. Jeg var oppe og kigge til de nyfødte et par gange i nattens løb og det gik stadig godt heldigvis. Mor Ballerina har det også godt.